Karasjok - Alta

Lotte was al om 6u30 wakker. Gelukkig bleef ze nog rustig tot de wekker afliep om 8u30. Na het ontbijt, het opruimen en het inladen van de valiezen, stapten we naar het hoofdgebouw. Daar werden de husky's net voorbereid om een tocht te gaan lopen.

We stonden dus nog een ganse tijd te kijken hoe de honden één voor één uit hun hok werden gehaald, ze direct afkwamen wanneer hun naam werd genoemd, ze werden ingesnoerd in hun harnas en daarna rustig gingen liggen wachten. Toen de eerste groep honden terugkwam, werden die honden losgekoppeld en werden de nieuwe honden aan het touw gebonden. De honden werden heel enthousiast en waren duidelijk blij toen ze (voor een quad of een soort go-cart) konden beginnen lopen. We zagen nog twee eekhoorns in de buurt.


We betaalden en vertrokken pas rond 11u, veel later dan gepland (maar die hondjes waren zo interessant om naar te kijken). De rit verliep vlot, af en toe moesten we wel eens stoppen voor overstekende rendieren (of voor rendieren aan de kant van de weg).

Iets na de middag stopten we op een willekeurige parking aan de kant van de weg, en dat bleek een enorme meevaller te zijn! Na twee minuutjes wandelen kwamen we bij bankjes, met uitzicht op een indrukwekkende waterval! Heel mooi. We maakten een timelapse en aten boterhammetjes met Rekesalat (garnaalsla). Ongeveer 30km voor Alta reden we door een kloof. Het deed ons een beetje denken aan de weg vanuit Digne-Les-Bains.


Het uitzicht uit ons hotel valt een beetje tegen: in de verte zie je wel wat bergen, maar net voor ons raam kijk je eigenlijk neer op een groot dak. 


We wandelden nog even rond in het winkelcentrum en gingen iets na 17u al eten in de pizzeria van het hotel. Lotte was zo uitgeput dat ze wat zeurde, maar het leverde haar wel een spelletjespakket op van de pizzeria.

Na het eten ging Lotte al vroeg slapen. Aangezien wij in dezelfde kamer slapen, deden wij ook al vroeg onze oogjes toe.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte