Roosbeek - Tromsø

Zoals gewoonlijk ging de wekker af om 6u30.  Deze keer kropen we snel uit bed, want we zouden op vakantie vertrekken.  We maakten Lotte wakker, pakten de laatste spulletjes in en aten wat.  Om 7u30 stonden omi en opi daar om ons naar het station te voeren.

Vrolijk zwaaiend vertrokken we met de trein naar Zaventem.  Lotte gaf haar ogen goed de kost en vertelde maar wat ze zag.  In de luchthaven moesten we een tijdje aanschuiven om onze bagage af te leveren.  Bij de security moesten onze twee stukken handbagage extra gecontroleerd worden.Na een tijdje wachten, konden we het (kleine) vliegtuig opstappen.  In het begin was het wat moeilijk om Lotte flink in de stoel te laten zitten, maar nog voor het vertrek lukte het wel.  Al snel zat ze op de schoot naar buiten te kijken.  Na een kleine twee uurtjes vliegen, kwamen we aan in Oslo.  Daar moesten we de bagage ophalen en terug inchecken.  We moesten ook terug door de security en onze handbagage werd opnieuw extra gecontroleerd.


We kochten een broodje (Lotte was precies uitgehongerd) en stapten dan naar onze gate.  We hadden nog wat tijd, maar gelukkig was er een speeltuintje dichtbij, met een vliegtuig waar Lotte kon inkruipen en afglijden.Op het vliegtuig waren we allemaal zo moe dat onze oogjes al snel dichtvielen.  Lotte werd pas wakker net voor de landing.  In Tromsø konden we onze bagage al snel oppikken en onze huurauto ophalen.  Het kinderstoeltje kijkt naar achter, dus probeerden we dat om te draaien.  Dat leek niet zo makkelijk, dus keerden we nog eens terug naar het kantoor om te vragen of we een ander stoeltje konden krijgen.  Daarvoor zullen we morgen nog eens naar het hoofdkantoor moeten.

In de regen reden we naar ons hotel.  We moesten onder andere door een tunnel met twee ronde punten, dus we voelden ons al direct in Noorwegen.  In het hotel aangekomen, bracht ik snel de valiezen naar boven.  Toen we terugkeerden om de auto ergens in een parkeergarage te zetten, hadden we al een serieuze boete te pakken.  Na een tijdje zoeken, vonden we uiteindelijk de parkeergarage in de berg.  We kochten nog een flesje melk in het terugwandelen en aten een pizza dicht bij het hotel.

Om 22u30 kropen we alledrie in bed. Lotte lag al snel te slapen in haar grote bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag