Reine

Lotte kwam onze kamer al binnen om 5u40.  Veel te vroeg dus, maar gelukkig kon mama Lotte nog overtuigen om terug in haar bedje te kruipen.  Jammer genoeg stond ze daar een uurtje later al opnieuw.  Om 7 uur kropen we dan maar uit bed.


Na het ontbijt (trollenpap) en wat lezen in Lotte haar boekjes, sprongen we de auto in voor een lange rit (ongeveer 2 uur) naar Reine, de parel van de Lofoten.  Al tijdens de rit werden we verwend door de mooie landschappen.  Het werd wel steeds meer bewolkt en af en toe begon het te regenen.  Hoe dichter we bij het eiland Moskenesøy kwamen (en dus ook bij Reine), hoe bergachtiger het werd.

Het viel ons op dat er heel wat ondiep water was in de zee, met heel wat grote stenen.  Net voor we aankwamen in Reine waren er heel wat wegenwerken en werden de wegen heel wat smaller.  We parkeerden ons aan het uitkijkpunt op Reine en maakten ons klaar voor onze wandeling: de Reinebringen.


De wandeling begon langs de E10 en liep toen verder op een groter pad naast een tunnel.  We zagen een paneel waar opstond dat de wandeling niet aan te raden is en op eigen risico is.  Lotte sprong en liep vrolijk rond op het wegje naast de tunnel.  Hier en daar plukte ze bloemetjes.

Bij het echte begin van de wandeling, waar we een klein paadje naar boven moesten nemen, stond nog eens hetzelfde paneel.  Er stond nog een tweede paneel met extra informatie:  zeer gevaarlijk wegens landverschuivingen.  We beslisten dus om de wandeling niet te doen en terug te keren naar Reine.  Er stond wel veel wind vandaag, dat maakte het veel kouder dan de voorbije dagen.


Terug op de parking genoten we van het mooie uitzicht op Reine.  De rode rorbuer, de zee, de bergen, fantastisch!  We stapten door naar Reine, waar eigenlijk helemaal niets te beleven valt.  We klommen terug naar boven en toen werd Lotte toch wat moe en wou ze gepakt worden (na meer dan twee kilometer).


Na een korte stop in het warenhuis, begonnen we aan de terugrit in een stralend zonnetje.  We stopten aan het strand van Ramberg en zochten een mooi plekje uit om te eten.  Er stond jammer genoeg veel te veel wind en het voelde daardoor zo koud aan dat we terug naar onze auto vluchtten om daar te eten.  We stopten nog eens om te tanken en waren om 16u40 terug aan ons huisje.


Lotte wou direct wat eten: een boterham en een volledige appel.  Wij genoten van het mooie uitzicht en Lotte sprong en huppelde in het rond.  Het was warm genoeg zodat we buiten konden eten.  Na het eten wandelden we nog wat rond in de buurt van onze rorbu.  Rond 19u30 ging Lotte slapen.  Wij deden de afwas, zochten fotootjes uit, lazen wat en schreven het reisverhaal.  Na een filmpje kropen wij ook in bed.  We zullen het mooie uitzicht missen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag