Turistvei vanuit Andenes

Het was nog maar half 7 toen Lotte onze slaapkamer kwam binnengetrippeld, lekker vrolijk en vol energie.  Dat laatste kon helaas niet van mama en papa gezegd worden...  Papa bleef nog een uurtje soezelen en stond dan op met Lotte, terwijl mama nog een beetje mocht blijven liggen.

Toen ik opstond, waren mijn schatjes fijn aan het tekenen.  We aten samen lekkere trollenpap (risgrøt) en gingen toen alweer onder de douche in de hoop Lotte haar haartjes los te weken uit de wonde op haar voorhoofdje.  Gelukkig lukte dat sneller (en blijkbaar ook minder pijnlijk) dan gevreesd.

Aangezien het slecht weer was (mist, veel wolken, regen,...), bleven we nog even in onze hut, vooraleer we met de auto vertrokken richting Andenes (via weg 82).  In Risøyhamn maakten we een korte tussenstop om boodschappen te doen en te tanken.  Verder naar Andenes toe kregen we een arend (visarend?) te zien, maar scherpe foto's konden we helaas niet maken.


Even voor Andenes sloegen we linksaf richting Bleik, om de "toeristische" weg langs de westkust van het eiland te volgen.  Ook deze weg was heel rustig en we werden getrakteerd op prachtige uitzichten op de kust (met veel stenen in het ondiepe water) en de strandjes aan onze rechterkant en de mooie bergen aan onze linkerkant.

Tussen Stave en Skogvoll stopten we om in het zonnetje te eten op de keien, schelpjes te zoeken, een timelapse te maken,...: gewoon genieten!  Het gras stond ook vol met vossenbessen (rode bosbessen), maar we zijn er toch maar afgebleven.  Onze adem maakte wolkjes...


Toen we onze spullen in de auto staken, stopte er een oude, roestige, witte pick-up  met een oude Noor, die blijkbaar gewoon een praatje wilde slaan (en dan zeggen dat de Scandinaviërs zo gesloten (nors?) zijn).


We waren tamelijk vroeg terug in de hut, maar dat was niet erg, want het weer was intussen terug omgeslagen... We tekenden en kleurden, puzzelden, speelden met de bal, lieten Lotte paardje rijden op de rug van mama,...


Rond 20u staken we onze kleine meid in bed.  Wij keken nog naar een filmpje voor wij ook in bed kropen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag