Alta - Malangen

We hadden de wekker om 8u30 gezet, maar Lotte wekte ons een uurtje vroeger. Dat was niet zo slecht, want we hadden nog een lange rit van bijna 400km voor de boeg (en we hadden toch ook lang geslapen). Na het ontbijt (in de pizzeria van gisterenavond) konden we even na 9u de parkeergarage uitrijden en koers zetten richting Malangen, onze laatste verblijfplaats in Noorwegen (helaas).

Het zonnetje verdween jammergenoeg achter de toenemende bewolking en na een tijd begon het zelfs te regenen. Heel jammer, want we reden bijna de hele tijd langs de fjorden en dat was nog mooier geweest als we een goed zicht zouden gehad hebben.


Toen het nog relatief goed weer was, maakten we nog een ommetje richting Øksfjordjøkulen, een prachtige gletsjer. Erg dicht konden we niet komen, want de brug was gesloten wegens werkzaamheden. Maar we hebben een prachtige gletsjer gezien en bovendien kregen we er nog twee groepen rendieren zomaar bij. Het was dus zeker de moeite om die 15km extra te rijden.


Wegwerkzaamheden hebben we trouwens (meer dan) genoeg gezien op de E6. Op tal van plaatsen werden er tunnels gegraven (die Noren en hun tunnels toch!) en werd het wegdek verbreed.


Van zodra we ietwat van de fjorden wegreden, kregen we telkens grote groepen rendieren te zien. Opmerkelijk, want de voorbije weken zagen we telkens eenzame exemplaren of kleine groepjes van twee, hooguit drie, rendieren.


De berglandschappen, zo vlak naast het water, waren (ondanks het slechte zicht) prachtig (zeker de Lyngen Alpen), met geregeld watervalletjes en rendieren, maar Lottes maagje kon het niet altijd appreciëren en ze moest tot twee maal toe van outfit veranderen. Daarna was het wel beter en zat ze weer vrolijk te zingen en te vertellen.

Na een late lunch in de auto (want het was kou en het begon te regenen) en een tussenstop om inkopen te doen, kwamen we rond 17u aan in Malangen.

Papa laadde de auto uit, terwijl ik al spulletjes klaarzette en aan het avondeten (Zweedse balletjes) begon.

Na het eten maakten we nog een avondwandeling voor we Lotte in bed staken. Wij namen een douche, schreven het reisverhaal en keken naar een filmpje. Tegen 23u gingen wij ook slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte