Äkäslompolo - Kiilopää

Om 1u15 hoorden we een bonk, gevolgd door gehuil: Lotte was uit bed gevallen... Gelukkig was ze snel getroost en sliep ze snel weer verder.  We waren allemaal moe, want we sliepen nog allemaal toen de wekker om 8u30 afliep.  Na het ontbijt pakten we de rest van de spullen in, laadden de auto vol en zagen we een eekhoorn.  Om 9u45 vertrokken we om de sleutel af te geven.


Al snel waren we in de mist aan het rijden.  Toch zagen we drie rendieren langs de kant van de weg zitten, waaronder een wit rendier.  Gelukkig verdween de mist na een kwartiertje en konden we goed doorrijden op de grote en brede wegen.  Op de E75, de Artic Highway, reden honderden moto's ons tegemoet.  Gelukkig was het richting het noorden veel rustiger.


Langs deze E75 zag mama een grote roofvogel zitten, dus keerde ik snel terug zodat we de vogel goed konden bekijken.  Iets verder zagen we vier rendieren.  Eén van de rendieren stak nogal in paniek de straat over.  Gelukkig stonden we al zo goed als stil.  Het viel ons op dat de bomen beginnen verkleuren: het begin van de herfst... (De Lapland-Ruska)


Iets na twee kwamen we, opgejaagd door een bus, aan in Kiilopää.  We kregen al snel de sleutel zodat we naar ons huisje konden gaan.  Alweer een mooie blokhut, maar wel een stuk kleiner dan de vorige... Een heel kleine keuken, één slaapkamer met babybedje, maar wel een sauna.


Nadat we de auto hadden uitgeladen en een koekje hadden gegeten, vertrokken we voor een wandeling.  Al snel zaten we op een klein paadje.  Lotte vond pas na 1,2km dat ze genoeg had gestapt, dus droegen wij haar om beurt.  We zagen een groepje rendieren (5 tot 10) wegrennen. Jammer genoeg begon het te regenen.  Iets over halfweg waren er veel vlonderpaadjes.  Lotte vond die paadjes wel interessant, dus stapte ze heel fier nog 600m verder.  Het begon harder te regenen, dus waren we blij dat we na iets meer dan 4km terug bij ons huisje waren.


We staken met veel moeite een vuurtje aan en aten macaroni met kaas en hesp, die vervangen werd door balletjes.  Lotte tekende en puzzelde nog wat.  Rond 19u gingen we nog eens naar de receptie om een fles melk te kopen.  Na deze avondwandeling namen we een douche en iets voor 20u staken we Lotte in bed.  Toen begon het hard te regenen.


Mama maakte nog pudding, we bekeken de foto's, lazen wat en schreven het reisverhaal.  We namen nog een sauna en speelden wat Neolemmix.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte